17 Kasım 2007 Cumartesi

Her Kürt PKK’lı Değildir ama DTP’ye Oy Verenler Kimlerdir


PKK 8 Askerimizi esir alıyor. Hükümet bu askerlerin akıbeti hakkında günlerce uğraşıyor.



Bir taraftan Irakta görevli Amerikalı komutan girişimlerde bulunuyor. Diğer tarafta bazı DTP milletvekilleri Irak’a geçiyor ve askerlerimizin iadesi için çalışıyorlar. Sonuçta Amerikalı komutanın girişimi ile 8 askerimiz iade ediliyor. Durum bundan ibaret mi?



Şu fotoğrafa bakın? Ortada pkk bayrağı ve etrafında TBMM milletvekilleri. Bunların hepsi pkk sempatizanı. Hatta pkk’nın meclisteki sözcüleridir. Çünkü Bunlar hiç bir zaman pkk ya terör örgütü diyememişlerdir. Bölücü başı Öcalan için “terörün elebaşısıdır” ifadesini kullanamamışlardır.Leyla Zana bölücü başına” başkan” diye hitap etmektedir.



DTP’li milletvekili Fatma Kurtulan halen pkk nın Irakta ki maliye bakanı sayılan piro lakaplı Salman Kurtulanın karısıdır. Kendisi “görüşmüyoruz, ayrıyız”. diyorsa da Salman’nın ailesi “hala evliler” diyor. Bu adamın Adana 6. ağır ceza mahkemesinde 9 yıldır devam eden davası vardır. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile yargılanmaktadır. Bu kadının bu fırsattan istifade Irakta kocası ile buluşmadığına kim inanabilir? Bunlara bölgenin insanı oy vermiştir. Bu oy verenler pkk lı olmasa ne olur. Seçtikleri kişiler pkk nın TBMM deki temsilcileri gibi hareket etmiyor mu? Katil Öcalan’ın affedilmesini talep etmiyorlar mı? Bu parti genel kurulunu yapıyor. Bu genel kurulda Türk bayrağı yok. İstiklal marşı söylenmiyor. Genel kurulunda İstiklal Marşı söylenmeyen bu parti hangi ülkenin partisidir?



Ben her Kürdün pkk lı olduğunu düşünmüyorum. Fakat DTP ye oy verenlerin bu partiye hangi maksatla oy verdiğini merak ediyorum. Bu Partiye verilen oyların dolaylı olarak pkk ya verilmiş sayılabileceği akla gelmiyor mu? Bu partiye oy verenler kahrolsun pkk diyebiliyorlar mı? Yoksa ben Kürdüm ve bu partiye Kürtlerin partisi olduğu için oy verdim mi diyorlar? Bu parti “ ben Kürt ün temsilcisiyim” diyemez. Söylemleri Kürtlerin genel istekleri değildir. Pkk yı benimseyen bazı Kürtlerin temsilcisi olabilirler. Aslında kafamda çok daha sert ifadeler var. Pkk denince sinirlerim acayip geriliyor. Şehit edilen Mehmetçiklerimizi düşündükçe içim acıyor. Dişlerim gıcırdıyor. Sabrıma güvenerek aklımdan geçenlere engel olmaya çalışıyorum. Diğer taraftan Ülkemizin bu kadar aciz duruma düşmesini de bir türlü kabullenemiyorum. İçimiz dışımız düşman dolu. Biz hala birbirimizi yemekle meşgulüz.


Aramıza nifak sokmak için sebep üretmeye çabalıyoruz. Hala daha demode olmuş kavramların peşinden koşuyoruz. Bazılarımız bazılarımızı ikinci sınıf insan gibi görüyor. Bazılarımız bazılarımızı bazı mekanlara yakıştıramıyor. Yıllar geçtikten sonra geri döndüğümüzde utanacağımız mantıksızlıklarla uğraşıyoruz. Gericilik yer değiştirmeye başlamaktadır. Yıllardır eskimiş kavramlara tutunmaya çalışanlar ilericiliklerini iddia ederken gülünç oluyorlar. Bazıları Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini sadece kendilerine mal ediyor. İcraatlarını ise bu fikirlere tamamen zıt olarak düzenliyorlar. Rakip gördüklerini ise karşı görüşlü olarak damgalayıp sindirmeye çalışıyorlar.



Devleti dolandıranlar.hortumlayanlar. Bankaları bitirenler. Halkı sömürenler. Su gibi para harcayanlar. Vergi kaçıranlar. Askerden kaçanlar kimler?. Sorsanız hepsi kendisini çağdaş ve Atanın izinden gidenler tarafında görüyor. Atatürk “ bu devleti soyun soğana çevirin.Milleti ezin. Fakir hale getirin. Fakirliklerini sömüründe sırtından servetler edinin. Kendi kültürünüze sırt çevirin. Başka ülkelerin izimlerinden medet umun. Magazin olaylarla oyalayarak gençlerin beyinlerini boşaltın. Onları birbirlerine düşman edin.Ülkeyi dünyaya muhtaç hale getirin. Düşmanlarınızı TBMM sine kadar sokun. Çevrenizin güvenliğini korumak için başkalarından izin almak zorunda kalın mı.” dedi.Demedi ise nerede “Atatürk’ün izindeyiz.” sözlerinin karşılığı? Bu lafı söylerken ve düşmanların izinden gitmeye devam ederken hiç utanmıyor muyuz?.


Etrafımızda düşmanlarımız dolaşırken, öz be öz bizim insanımız olan. Vatanını savunurken Şehit düşen.Bayrağını ve ülkesini seven bu ülkenin asil insanlarını düşman ilan etmeyelim.



Aşırılığımız sadece hainlerin işine yarar.





16.11.2007

Hiç yorum yok: