19 Aralık 2007 Çarşamba

Laiklik Tacirliği


Bazı anket kurumları yaptıkları araştırmaları kamuoyuna sunarken, Türkiye deki muhafazakârlığın geldiği durumu şüpheler uyandıracak sonuçlarla değerlendirmeye çalış-maktadırlar. Açıkladıkları sonuçlara bakıldığında hiç de samimi olmadıkları kolayca anlaşılıyor. Bu çevrelerin kamuoyunda bir tehlike izlenimi uyandırma çabasında olduklarını anlamak için çok saf olmak gerek.




Yaptıkları anketler islami yaşantı içinde olanların sayısında artışların olduğu ifade ediyor. Bunu yaparken tek yönlü hareket ettikleri gün gibi aşikar. Camiye gidenlere dikkat çekilirken plajlara mayo ile gidenlerin sayısını araştırmak niye akıllarına gelmiyor acaba!



Ülkemizde bir zamanlar dinini yaşayanlara ve dindarlığı savunanlara özellikle siyasilere din istismarcısı din taciri diye tanımlanıyorlardı. Şimdi devir değişti, bu kez dini yaşamak isteyenleri kendini mesele edinenler çoğaldı ve şimdi bunlar laiklik ticareti yapıyorlar. Münferit bazı olaylar gündeme taşınıp flash haberler haline getirilerek büyük bir tehlike varmış gibi ortalığı velveleye veriyorlar.




Bu öylesine bir hale geldi ki bu işi yapanlar gülünç duruma düşmeye başladılar. Cumhurbaşkanının tercih edip onayladığı rektörler ile ilgili olarak yaptıkları çirkin yakıştırma dinsizlik tacirlerinin ne denli insafsız olduklarını gösteriyor. Cumhurbaşkanının onayladığı rektörün eşinin başının çarşaflı olduğu yazarlarken, rektörün henüz bekar olduğu hiç evlenmediği açıklanınca gülünç duruma düşen bu zevatın ne yapmak istedikleri bir kez daha görüldü.



Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde göremediğiniz dindarı, potansiyel tehlike görme anlayışı ne yazık ki ülkemizde halen devam ediyor. İşte yapılmak istenenlerde bu düşüncenin bir ürünü önümüzdeki günlerde yenilenmesi planlanan anayasaya koyması düşünülen özgürlükleri özellikle üniversitelere öğrencilerin baş örtüsü ile gidebilmelerini önlemek için bu oyunları tezgâhlıyorlar.


16.12.2007

Hiç yorum yok: