18 Şubat 2009 Çarşamba

Büyük Şehir Belediyesi’ne Teşekkürler

Bu yazımı Kızılay İzmit Şube Başkanı olarak yazıyorum.

Değerli İzmitli Hemşehrilerim,

Uzun zamandan beri Kızılay İzmit Şubesi olarak bir afet deposu sahibi olabilmek için mücadele verdik. Bu ihtiyacımızı içinde barındıracak şekilde amacımızı büyüterek Kocaeli'ye Afet Merkezi kazandırabilmek için çaba sarf ettik. Bu manada Kocaeli İl Özel idaresine 30 dönümlük arsa tahsisi için vesile olduk.

Tahsis edilen bu arsada meydana getirilecek Afet Merkezinin işlemlerinin ağır yürümesi, bu arada Marmara Denizinde meydana gelen sarsıntılar dolayısı ile olabilecek bir afette  Kızılay olarak 17 Ağustos 1999 yılındaki pozisyona düşmemek için Şubemize ait Afet Lojistik Merkezi olarak kullanılmak üzere bir kapalı mekanın tarafımıza tahsisini Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın İbrahim Karaosmanoğlu'ndan talep ettim. Sayın Başkan  bu talebime sıcak bakarak Genel Sekreter  Münir Karaloğlu'na bu konuda talimat vereceğini söyledi.

Sayın Genel Sekreterimiz Münir Karaloğlu ile görüştüm. Yuvam Akarca Konutlarında bulunan Cumhuriyet İş Merkezindeki 400 m2'lik bir mekanı Kızılay İzmit Şubesine tahsis ettiler. Sayın İbrahim Karaosmanoğlu'na, Sayın Münir Karaloğlu'na teşekkür ediyorum.

Bundan böyle gerek Kocaeli'de gerekse Kocaeli civarında olabilecek afetlerde Kocaeli'ne ilk müdahaleyi yapacak kadar afet malzemelerini depolayabileceğimiz bir depomuz olacak.

Bu imkan Afet Merkezi yapılıncaya kadar bizi rahatlatmıştır.

Sayın Valim de İnşallah Afet merkezi işini hızlandırırsa Kocaeli'nin afet esnasında oluşacak problemleri, idaresi ve ihtiyacı bu merkezde halledilmiş olacaktır. Bu alanda Afet öncesinde de güzel çalışmalar yapılabilir.

Bu müjdeyi de Sayın Valim'den bekliyoruz.....

ARTIK SEYYAR KAN BAĞIŞI ALMA ARACIMIZ DA VAR.

Kocaelili hemşehrilerimizin olası kan ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için Kızılay İzmit Kan Merkezi  hizmet vasıtalarını artırmaktadır.

Kızılay İzmit Şubesi olarak bu hizmet kervanına katkıda bulunmak üzere şehirlerarası hizmet veren bir otobüsü temin ederek seyyar kan bağışı alma aracı haline getirdik.

Bu araç içerisinde 4 adet kan alma koltuğu bulunmaktadır. Ayrıca aracın kliması, jeneratörü, buz dolabı, güçlü amfisi, DVD'si, hoparlörleri, lavabosu, su sebili, 6 adet LCD televizyonu, dolap ve masaları bulunmaktadır. Modern anlayışla modifiye ettirdiğimiz  bu aracı Kızılay İzmit kan merkezi hizmetine tahsis ettik. Bu araçla gerek Kocaeli mahallelerinde, gerekse fabrika alanlarında daha güvenli ve hijyenik olarak kan bağışı alınabilecektir.

Halen yılda 12000 Ünitenin üzerinde kan bağışı temin eden İzmit Kızılay Kan Merkezi, bu araçla takviye edildiğinde yılda 17000 ünitenin üzerinde kan temin edebilecektir.

Bu aracın Kocaeli ne hayırlı olmasını diliyorum......

ARTIK KIZILAY İZMİT ŞUBESİ DE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERECEK

Kızılay Türkiye genelinde ilk yardım eğitimlerini sürdürmektedir.

Kızılay İzmit şubesi olarakta bu eğitimleri uzun zamandan beri vermek arzusunda idik.

Kiracılarımızın tahliye edilememesi dolayısı ile bu konuda geç kaldık. Tahliyeler zaman alınca Fethiye Caddesinde bir mekanı bu amaçla kiralamaya karar verdik. Kısa zaman içinde bu eğitimlere başlanacaktır.

TOPLUMSAL EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR.

Afet zararlarını azaltmak maksadıyla toplum liderlerini eğitmek projesi kapsamında Müftülerimize yönelik eğitimlerimize bu gün itibari ile başladık. Öğretmenlerimiz ile devam ettirdiğimiz bu projemize yakın zamanda muhtarlarımızı da ilave etmiş olacağız.

Giderek Belediye Başkanlarımız, kamu idarecileri ve sendika idarecileri ile de buluşacağımız bu projemiz 2009 yılı boyunca devam edecektir...........

SARAY YOKUŞUNDAKİ BAĞIŞ EVİMİZ

Saray yokuşunda bulunan 2. derece tarihi eser bağış evi tehlike arz ettiğinden bir müddet önce tarafımızdan gerekli projeleri yapılıp izinleri alınarak yıktırılmıştır.

Yerine eski şekline sadık kalınarak proje hazırlanmasına rağmen Anıtlar Yüksek Kurulunun 1. derece deprem bölgelerindeki yapı yönetmeliklerine aykırı talebi dolayısı ile bir türlü ruhsat safhasına gelinememiştir.

Bu konuda Anıtlar Yüksek Kurulunun ilke kararlarında yapılması gereken değişiklikleri beklemekteyiz.

Ana başlıkları ile özetlemeye çalıştığım bu hizmetlerimizi kamu oyuna saygı ile arz ederim.

Hiç yorum yok: