11 Kasım 2008 Salı

Üzmez

Bazı insanlar vardır. Toplumda yer kazanırlar. Bu kazandıkları yere muhakkak bedavadan gelmezler. Ya müteşebbislikleri güçlüdür. Ya çeneleri güçlüdür. Ya kalemleri güçlüdür. Ya da yetenekleri güçlüdür.

Bazıları yaşadıkları gibi ölürler. Arkalarında çok iyi bir isim veya çok miktarda düşman bırakırlar. Bazıları ise sonradan davranış değiştirirler. Hüseyin Üzmez bunlardan biri. Uzun süre yazılıp çizilenlere dikkatli yaklaştım. Bu dikkatli yaklaşışım kişisel olarak sadece ona karşı değildir.

Genelde bu tip olayların çoğunda çıkar savaşı ortaya çıkar. Birilerinin işine geldiği için zamanlamalı olarak sansasyon üretirler. Bu olaya da bu açıdan temkinli baktım. Fakat televizyonda ki sözleri midemi bulandırdı.

Bu adam bence tedavi edilmeli. Asla ve asla yaptıkları dini bir motifle yan yana getirilmemeli. Dünya kadar ahlaksız var. Tabii ki dindar olup ta ahlak dışı davrananlar olacak.
Bu adamı Allah ıslah etsin. Kulda(yargı) başkalarına örnek olması bakımından gereken en ağır cezayı versin. Kanun yapıcılar kanunları yaparken aralık bırakmasınlar. Ülkemizin kanun sorunu yok. Kanunlarda bol olan boşluk sorunu var.

Dürüst olmayanlar ceza alsın ki dürüstler de nefes alsın.

Obama

Nedense Barack Obama’yı milletimiz sevdi. Belki de  daha önce siyasi mağdur olduğu için. Fakat kendisinin ve yardımcısının gerek Kıbrıs, gerek Ermeni, gerekse Kürt devleti ile alakalı söylemlerine bakacak olursak hiçte sevilecek tarafı yok. Tepede bir Amerikalı daima Amerikan menfaatlerini önde tutmak zorundadır. İster siyahi, ister beyazi olsun. Bu değişmez. Üstelik Amerikan devlet planları gelen liderlere bağlı olarak esnemez.

Dünyanın şekillenmesini elinde tutan bu devlet, yüzlerce uzmanın elinden geçen bu planları sık sık değiştirmek için yapmaz. Yoksa bu planlar bizim beş yıllık kalkınma planlarımıza benzerdi. Sonunda raflarda küflenip durmaya mahkum olurdu.
Bu bakımdan erkence sevinmeyelim. Bir bakarsınız Obama denen adam Ülkemizin baş belası kesiliverir.

İnsanın sevdiğinden kazık yemesi zor oluyor.

İzmit Adayı

Siyasette Belediye başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bence bir an önce çıkmalı da. Zira seçmen sadece partiye oy vermemeli. Beldeyi yönetecek kişiyi iyi tanımalı. Bu tanıma fırsatını bulabilmeli. Belediyeyi yönetecek parti değildir. Parti Başkan adayını belirleyen vasıtadır. Yönetecek olan yetenekli Başkandır. Başkanla birlikte yetenekli meclis üyeleridir.

Yerel Yönetimler Yasası çıktığında tek isim değiştiren  Belediye  İzmit Belediyesi oldu. Daha geniş alana hükmedecek  bu yeni Belediyeye yeni bir Başkan gereklidir.

Halkı ile didişen değil, uzlaşan Başkan gereklidir.

Hısım akrabasını kayırmayan Başkan gereklidir.

Dükkanının üstündeki kaçak inşaata göz yummayan, herkese karşı adaletli olan,

Kolaylaştıran, zorlaştırmayan, insanlara eziyet çektirmeyen bir Başkan gereklidir.

Yuh olsun dedirtmeyen, helal olsun dedirten Başkan gereklidir.

Tahsili ve deneyimi belediyecilik yapmaya müsait bir Başkan gereklidir.

Velhasıl yeni, taze, başarılı bir isim İzmit Belediyesine yakışacaktır.

İzmit seçmeni!

Beş yıl ellerim kırılsın diyeceğine, bir ay çalış.

İnandığın aday adayı için bir şeyler yap. Kamuoyu oluştur.

Seçmek zorunda kalmamak için aday belirlemede etkili ol.

Bazı ipuçları ile ben size yardımcı olacağım.

Haydi şimdiden iş başına..

Hiç yorum yok: