14 Haziran 2007 Perşembe

Şehitler


Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.



Zaman; cephelere savrulduğumuz zamanlar… Yemen, Kafkasya, Galiçya. Dün Çanakkale bu gün vatanın tamamı… Ve her evden bir yiğit… Her evden bu kaçıncı yiğit.


Çanakkale’ye her baktığımda, Gelibolu bir damla yaş gibi Ege’ye süzülür. Sanki memleketimin haritası ağlar. Vatanın tamamına baktığımda, Denizlerimin köpüklü suları içimin kıyılarına vurur, sonra kelimeler kanatlanır kalbimden. “Hey Gelibolu Sakarya, Antep,Erzurum derim, onca yiğit sende Hakk’a yürümüşken, neden göğe şahlanmıyorsun da hicranlı bir yaş gibi denize uzanıyorsun “yüz binlerce can.. Yüz binlerce can…” yankıları hıçkırık olur, Gelibolu ağlar, Sakarya ağlar Antep ağlar Erzurum Kıbrıs ağlar. Gazisi, şehidi bol olan bir milletiz. Bir baştan bir başa her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Yine hemen hemen şehidi olmayan bir hanenin varlığının düşünülemeyeceği bir milletiz, bir ecdadın torunlarıyız.
"Siz vatanı için, milleti için, namusu için canını ortaya koyan böyle insanları bu kadar mı tanıyorsunuz?
Eğer siz onları tanımazsanız; geleceğinizi göremezsiniz, hedeflerinizi
bilemezsiniz "

Gazi Mustafa Kemal



Öyle bir toprağın sahibiyiz ki; her karışı şehit kanıyla sulanmıştır. Toprak altından her daim şehit kokuları gelmektedir. Vatanı için askere ve savaşa gidenler ise ölüme; düğün ve eğlenceye gider gibi gittiler. Cennetin kendilerine çok yakın olduğunu bilerek gittiler. Şehidin kanının rengini alan ve gönderde dalgalanan al bayrağımızın gölgesinde aslanlar gibi savaştılar. Zira sahip olduğumuz vatanın her bir karışı, insanın kanından çok daha fazla kutsaldır. Kanla alınmıştır. Vatan için çok büyük bedel ödenmiş, kurbanlar verilmiştir, halen de verilmeye devam edilmektedir. Zira bedeli şehidimizin dökülen kanıdır, kanla ödenmiştir, ödenmektedir.


Bir günde değil her daim onlarla olmak zorundayız. Şu anda Hür ve Bağımsız olarak varsak şehitlerimizin sayesindedir. Onlar bize bir vatanla beraber tertemiz bir ideal ve gelecek teslim ettiler. Siz şanlı ordumuzun askerleri, güvenlik kuvvetlerimizin bekçileri, eğitimin neferleri sizlerle gurur duyduk sizlerin eserleriyle yüceleceğiz. Belki birçoğunuzun isimleri belki mezarları dahi yok olabilir sizler bizim kalplerimizde yatıyorsunuz.


İstiklale giden yolda, haykırıyordu durmadan:

KORKMA! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak



Zaferler kazanarak, vatanı ve bayrağı için şehit olan aziz ŞEHİTLERİMİZİ' Büyük Önder Mustafa Kemal ve Arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun...

Hiç yorum yok: