5 Ocak 2009 Pazartesi

Gerçek İzmitli Kim ?

Gazete haberini okuyunca hala geçmişin sloganlarına takılmış insanlar olduğuna üzüldüm.

Üstelik bunlar muhtar. Bir kısım İzmitli muhtarlar. Yani mahallelerinin seçilmiş insanları.

Ne diyorlar hep birlikte öğrenelim. Sözcüleri Muhtar Ömer Turan. " İzmit e daha iyi hizmetin gelmesi için İzmit Belediye Başkanının İzmitli olması gerekir. Bizler Muhtar arkadaşlarımızla birlikte İzmit'e en iyi hizmeti, İzmitli bir belediye başkanının vereceğine inanıyoruz."

Düşünebiliyor musunuz ? Mahallenin seçilmiş insanları bir araya geliyor. Belediye Başkanı İzmitli olsun diyor. Sanki İzmit'e başka bir vilayetten başkan atayacaklar. Kimler seçilecek? Bulunduğu yerde en az altı ay ikamet etmiş insan seçilecek.

Zaten oldum olası İzmit'te ki İzmitliler derneğini tuhaf bulanlardanım. Aynı mantıktan hareket edecek olsak İstanbul'da da İstanbullular Derneği kurmak gerekir. Zira İstanbul'da da eski İstanbullular azınlıkta kaldı. Bu gerekçe ne kadar saçma.

Neyse biz konumuza dönelim. Gerçek İzmitli kim?

Kimi araştırırsanız araştırın bir veya birkaç göbek ötesi İzmit dışındaki bir yere dayanır. Gerçek İzmit'li olabilmek için insanın soyunun Bitinya'ya mı dayanması gerekir?

Yoksa Astakoz'lu mu olması gerekir.?

İzmit'i 1423 te fetheden Osmanlı askerleri de çeşitli yörelerden bir araya getirilmiş leventlerden oluşuyordu. Demek ki onlarda gerçek İzmit'li değil. Hele hele İzmit'te hekimlik yapıyorsa eyvallah. İzmit'ten milletvekili olmuşsa eyvallah. Belediye başkanı olacaksa olmaz. Neden? Gerçek  İzmitli değil.S anki ismi verilenler gerçek İzmitli.

Böyle saçma şey olmaz. İzmit'te yaşayan. İzmit'te ikamet eden. İzmit için verimli olan herkes İzmit'lidir. İzmit Belediye Başkanlığı yapan mevcut başkan çok mu verimli idi?

Çok mu insancıldı? Çok mu hak hukuk gözetiyordu? Çok mu adaletli idi? Çok mu insan kazandı? Yoksa çok mu insan küstürdü? Bir gün beni aday göstermezlerse eziyet ettiğim insanların arasında nasıl dolaşacağım diye hiç düşündü mü? Tekrar işime döndüğümde eziyet ettiğim ve adaletsiz davrandığım insanlarla dar mekanda çok kez karşılaşacağım diye hiç hesap etti mi? İnsanların kirli çamaşırları varsa  daima görevleri bittiğinde ortaya çıkar. Görevde iken kimse bu durumları seslendirmez. Halk kurnazdır. Bir gün işinin düşeceğini hesap eder. İşinin düşmeyeceğine inandığında da adamın canına okur.

Ben birkaç ay sonra mevcut başkanın halktan biri olacağına inanıyorum.

Öyleyse bırakalım İzmitli muhabbetini.

Hangi partiden olursa olsun. Aday olacak kişinin hizmeti ve insanı seven bir kişiliği olsun isterim. Adaletli olsun isterim. Dürüstlük bir meziyet değildir ama zamanımızda sayıları azaldığından dürüst olmasını isterim. İdare etmesini bilen biri olmasını isterim. Memurlarını kendi kuklası haline getiren değil aksine memurunu özgür bırakan bir insan olsun isterim.

Hısım akrabasını kayıran değil, haksızsa hısım akrabasını eleştiren birinin olmasını isterim.

Particiliğini değil, hizmet adamlığını öne çıkaran biri olmasını isterim.

Kısaca adam gibi adam olmasını isterim. Böyle bir adayın gösterildiğini gördüğümde partisi ne olursa olsun gücüm yettiğince çalışacağım. Asla particilik yapmayacağım. Sadece yukarıda saydığım kriterlere uyan  yeni bir aday için, Kızılay Şube Başkanı unvanımı ve kimliğimi Kızılay'da bırakacağım.

Geçmişte siyaset yapmış, belediyeciliğin her yönetim kademesinde görev almış, arkasında nefret değil, sevgi bırakmış, hiçbir partiden aday olmamaya karar vermiş, İzmit'te yaşayan sizden bir kişi olarak bu halimle, inandığım kişiyi seçtirmek için sizlerden  ricada bulunacağım.

İzmit Kocaeli'nin kalbidir. İzmit in buna ihtiyacı var.

Eminim ki bu seçimde  benim gibi düşünenlerin sayısı on binlercedir.

Hiç yorum yok: