10 Ocak 2009 Cumartesi

Siyasete Yatırım

Siyaset günümüzde çok pahalı hale geldi.Bizim siyaset dönemimizde azıcık bir imkanı, bolca zamanı, var olduğu kadar aklı harcayarak siyaset yapabiliyordunuz. Şimdi artık o günler çok geride kaldı.

Şimdi bırakın adaylığı, aday adaylığı sürecinde de çok paralar harcanıyor. Harcanan miktar aday adayına göre değişiyorsa da, bazıları nerede ise servetinin ciddi bir bölümünü harcıyor. Hatta borç para temin etmekten bile çekinmiyor.

Bu aşırı talebin, bu derece hırsın, bu kadar bonkörlüğün sebebi ne? Kaç aday adayı hayır kurumlarına ne kadar para aktarmış?

Kaç aday adayı eğitim çağındaki kaç öğrencinin masrafını üstlenmiş?

Kaç aday adayı komşusunun hal ve hatırını sorarak onun ihtiyacını karşılamış?

Hizmet için tabii ki bazı fedakarlıklar gerek.

Çünkü insanlar arasında yaşamanın bedeli onlara hizmettir.

Bu fedakarlık bu boyutlara sadece siyaset yolu ile ulaşıyorsa orada bazı soruları sormak gerekiyor. Siyaset maalesef büyük bir yatırım kalemi haline geldi.Aday olamayacağını yüzde yüz bilenlerde aday adayı oluyor. Neden?. Nedeni açık.Geleceğe yatırım.

Bunlardan bazıları mevcut iktidardan makam isteyecek. Bazıları ihale isteyecek. Bazıları kredi isteyecek. Bu derece aşırı talebin, bonkörce harcamanın, işini gücünü terk edip efor sarf etmenin başka türlü ne izahı olabilir.

Alınacak maaşa baksanız harcananların yanında devede kulak kalıyor. Kazansa bile cebinden harcamaya devam edecek. Bu durum böyle devam ederse seçmenler olarak yanlış yapan siyasetçiyi nasıl tenkit edeceğiz? Nasıl temiz siyasetten bahsedeceğiz?

Almadan veren sadece Yüce ALLAH tır. Sadakayı bile Allah'tan rıza umarak veriyoruz.

Aday adayını aday yapacak siyasetçiler!

Makul harcamaların dışında siyasete kaynak ayıranlara kuşku ile bakmalısınız. Seçerken ileride olacak şaibelere bu aşırı masrafın geri kazanımının kaynak teşkil edeceğini dikkate alınız. Aday adaylarını bu açıdan da elemeye tabi tutunuz.

Değerli seçmen vatandaşım!

Nerede ise servetinin büyük bir bölümünü siyaset uğrunda harcamayı göze alanları dikkatle takip ediniz. Normal hayatında çevresine kuruş koklatmayacak kadar eli sıkı olanların siyasetteki bu aşırı bonkörlüklerini iyi değerlendiriniz.

Birlikte olduğu insanları etüt ediniz. İşyerinize, evinize yanında hangi saygın insanla birlikte gelmiş değerlendiriniz.

Hizmet adamının siyasete ayıracağı çok miktardaki  kaynak vakit ve akıldır. Parasal kaynak ise az bir miktar olmalıdır.

Şayet bu hususları değerlendirmeden oy verirsek, seçilmesine vesile olduğumuz adayın olabilecek yolsuzlukları karşısında onun ortağı durumunda oluruz. Gerisinden dedikodusunu yapmakla daha çok vebal yüklenmiş oluruz. Verdiğimiz oy zamanı geldiğinde verip kurtulduğumuz bir kağıt parçası değildir.Evlendiğimizde attığımız imzanın anlamı ne ise oy vermenin anlamı da odur. Kendimizin yapamayacağı görevler ile kendisini vekaleten görevlendirmedir. Manevi manası çok büyüktür. Bu konuda partiler vazgeçilmez değildir. Mahallin Emin'i için şahsın karakteri, bilgisi, becerisi, bakış açısı, vizyonu önemlidir. İnsana insan gibi muamele edebilmesi önemlidir. Haklıyı haksızı tefrik edebilmesi,hısım akrabasını kollamak uğruna adaletsizlik yapmaması önemlidir. Geçmişi illa bu kentli olması şart değildir. Bu kentte ikamet ediyor, Bu kent için bir şeyler yapmak istiyor olması önemlidir. Belediyelerin işlerini zaten profesyonel kadrolar yapmaktadır. Yol, köprü, kanal, çiçek, böcek sadece Belediye başkanın becerisi değildir. Para varsa profesyonel yöneticiler bunu bir şekilde değerlendirmektedir.Belediye Başkanının görevi Belediyenin parasal  kaynağının kimlere aktarıldığını, doğru yatırım yapılıp yapılmadığını, ihalelere fesat karıştırılıp karıştırılmadığını, vatandaşın işinin adilce görülüp görülmediğini, Güler yüzlü muamele edilip edilmediğini, hak ve adaletin korunup korunmadığını, Yeni yatırım kaynaklarının üretilip üretilmediğini denetlemektir.

Fedakarlıklar bunların düşünülüp, bu uğurda vakit ve akıl harcanması ile olur. Seçilebilmek için aşırı masraf yaparak değil.

Fedakarlığın aşırısı fesada sebep olur.

Benden söylemesi.

Hiç yorum yok: