22 Ocak 2009 Perşembe

Kocaeli’de bir Alperen

Geçtiğimiz hafta BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ilimize gelerek partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir'de adaylarının Mehmet Korkmaz olduğunu böylece öğrendim.

Diğer partilerimiz de 29 Mart yerel seçimleri için adaylarını açıkladılar. Doğrusu hemen hiçbirisini tanımadığımdan onlar hakkında bir yorumda bulunamayacağım.

Bence hepsi de çok değerli insanlar. Topluma şu veya bu şekilde katkı sağlamış, partilerince ve  çevrelerindeki insanlarca çokça seviliyorlar ki çok önemli bir amme hizmetine aday gösteriliyorlar.

Adayların arasında tanıdığım tek isim yukarıda adaylığını öğrendiğimi belirttiğim Mehmet Korkmaz'dı. Bu vesile ile BBP adayını size bildiğim kadarı ile tanıtayım istedim.

Mehmet bey 1957 yılında Trabzon'un Beşikdüzü İlçesinin cennet yeşili Türkelli köyü doğumlu. Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulunu 1979 yılında bitirdi. Öğrencilik döneminde o zaman Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Nizam-ı Alem Davasının mücadelesini verdi.

Beşikdüzü Ticaret Lisesinde öğretmenlik ve Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Bu dönemde Beşikdüzü'nün ilk yapı kooperatifini kurarak 200 aileyi ev sahibi yaptı.

1993-1995 dönemlerinde BBP Kocaeli İl Başkanlığını yaptı. Emekliliğinden sonra şu anda Kocaeli'mizin başarılı  iş adamlarımızdan biri olarak hizmet veriyor. Yemek yapma işlerinden anlayan ve eşine gerektiğinde yardımcı olan, bu profili ile klasik "Karadeniz tiplemesine" uymayan Mehmet bey aynı zamanda iyi bir eş ve 3 çocuk 6 torun sahibi olan örnek bir aile reisi.

Mehmet Korkmaz sakin, ağırbaşlı yapısı ile güven telkin eden bir insan. Lider kişiliği ile de asla "ben" demeyen, ekip çalışmasını her zaman ön planda tutan bir çalışma tarzı var.

Zaten bu özellikleri nedeni ile bulunduğu ortamlarda kendisi istemese de ön plana çıkarılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu hatırlatayım.

Dışardan gelip te "İzmitli" olmuş nadir insanlardan. Kocaeli'nin problemleri ile hep yakından dertlenmiş, çözümler üretmiştir. Eminim seçim kampanyasını büyük bir ilgi ile izleyeceğiz

Sempatikliği, beyefendiliği ve seviyeli politikacılığı ile Kocaeli siyasetine katkı sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim.

Başkan seçilirse şeffaf ve katılımcı yönetimi ile suistimallere meydan vermeyeceğini, kültür yatırımları ile İzmit'i kültürel faaliyetlerin odağı yapacağını, trafik sorununu çözerek şehir merkezini rahat dolaşılabilir bir alışveriş bölgesi haline getireceğini söylüyor her fırsatta..

Mehmet bey Kocaeli'ye hizmet eden herkesi hayırla yad ediyor. Dedikodu ve çamur atma politikası yapmayacağını söyleyerek gerçekten parti yapısına ve kişiliğine uygun bir çizgi çizerek farklılığını ortaya koyuyor.

Yolunuz açık olsun hocam. Sizi izlemeye deva edeceğiz....

Hiç yorum yok: