3 Nisan 2009 Cuma

Allahtan geldik ve nihayet yine Allah'a döneceğiz

İnne lillahi ve inne ileyhi raciun (Allahtan geldik ve nihayet yine Allah'a döneceğiz - BAKARA 156).

Bazı insanlar vardır; hep böyledir; vasıflarında lider olmak tabiatı ile doğar, öyle yaşarlar. Muhsin Yazıcıoğlu da öyle. Hep yaşından büyük, hep sorumlu, hep ağır...

İnsanlara güven, ümit ve cesaret telkin ediyor. Bir yerde Muhsin Yazıcıoğlu varsa nefislere itimad duygusu gelip yerleşiyor.

Şakaklarında birkaç kır tel, alnında birkaç çile kırışığı...

Kelimeler... Ne işe yararsınız siz? Kanat olabilir misiniz kanat? Kar araçlarına takılan demir palet olabilir misiniz icabında? Elinde minicik ilkyardım çantasıyla bir doktor, bir hemşire...

Veya bir Allah'ın kulu olsun da, sırtından pardesüsünü çıkarıp yirmi dört saatten beri kar altında, tipi altında hayatla ölüm arasında gidip gelen kazazedelere ümit versin, su versin, söz olsun...

Kelimeler, ne işe yararsınız siz; karlı dağların başında bir kibrit kadar olsun ışık olup ısıtmadıktan sonra...

Ne işe yarıyor ki kelimeler?

Önceki gün 5 kişiyle birlikte bindiği helikopter düşen ve hala kendisinden haber alınamayan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Mart günü partisinin Karaman Seçim Bürosu'nda şunları söylemişti:

"Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz. Allah'ın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim. Allah'ın izniyle, olsak da milletle olacağız. Olmasak da, milletle olmayacağız. Yarın ahirette Allah, bize 'Niye iktidar olmadın' diye sormayacak. Sorsa da 'Vermediniz' diyeceğiz

Ülküdaşım, Genel Başkanım, Ağam, Beyim,

Bizlere doğru yaşamayı,dik durmayı anlatan, Milli çizgisini inandığı şekilde mücadeleye dönüştürerek bir ömür o yolda yürüyüşünü sürdüren,  'kut'lu Hakanım...

Seçim çalışmaları esnasında vuku bulan elim bir helikopter kazasının ardından yaklaşık olarak üç gündür sürdürülen aramalar sonucunda Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Sivas Milletvekili ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberinde bulunan heyetin Hakkın rahmetine kavuşmuş olduklarını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.

Üzüntümüz büyük, acımız tazedir. Enkaza olay anından uzun zaman sonra ulaşılabilmesi üzüntümüzü daha da derinleştirmektedir.

Kazada hayatlarını kaybeden dava arkadaşımız,ağabeyimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'a, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'ya, Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya'ya, İHA muhabiri İsmail Güneş'e ve pilot Kaya İstektepe'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet, başta değerli validesi,kıymetli eşi olmak üzere kederli ailelerine sabır ve metanet diler Büyük Birlik Partisi mensupları ve Türk-İslam alemine taziyelerimi arz ederim."

Mekânları cennet olsun, Milletimizin başı sağ olsun..."

Not::27.Mart Türk tarihinde ne yazık ki hep kara gün olmuştur.Enteresan bir şekilde bazı kara olaylar hep bugüne rast gelmiştir.

1923- Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey, Ankara'da Topal Osman'ın adamları tarafından öldürüldü.

1964- İki Türk bakanın görevine son veren Kıbrıs Cumhurbaşkanı Makarios, Rauf Denktaş'ın adaya girişini yasakladı.

1974- Türk Yükseltme Cemiyetinin adı ''Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'' olarak değiştirildi.

1976- Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Washington'da Savunma İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı. Bu anlaşmaya göre, Türkiye üslere izin çıkaracak, ABD de buna karşılık Türkiye'ye yardımda bulunacaktı. 1986- Hayali mobilya davasında on yıldır yargılanan Yahya Demirel tahliye edildi.

1987- ''Hora'' (Sismik-1) gemisinin, petrol aramak için Ege'nin uluslararası karasularına açılmasının Yunanistan'ın petrol aramaları için açıkladığı tarihe rastlaması, iki ülkenin silahlı kuvvetlerini alarma geçirdi. Kriz, 28 Martta NATO ve ABD'nin devreye girmesiyle donduruldu.

Mehmet Akif Ersoy'un meslektaşı, akraba olmamalarına rağmen,merhum Vali Recep Yazıcıoğlu Bey'le aynı kutsi mefkureler uğruna bir ömür harcamış olan sayın Muhsin Yazıcıoğlu ağabeyimizin şehit olması da bugüne rastlamaktadır!

Ahmet Piri

Hiç yorum yok: