24 Ağustos 2007 Cuma

Seçim Fıkraları

Doktorun muayenehanesine gelen hasta sıkıntısını anlatır: “Doktorcuğum, söylemeye utandığım bir problemim var. Olur olmaz yer ve zamanda gaz çıkarıyorum. Ama bereket sessiz ve kokusuz. ”Doktor bunun üzerine iki ilaç yazar ve hastayı gönderir.


Hasta bir hafta sonra doktorun muayenehanesine kızgınlıkla girer. “Doktor, senin verdiğin ilaçları kullandıktan sonra gaz çıkarmam kesilmediği gibi leş gibi kokmaya başladı” der.


Bunun üzerine doktor gayet sakin “güzel, sinüzitin tedavi olmuş, şimdi sıra kulaklarını tedavi etmeye geldi” cevabını vermiş.


Seçimle birlikte birçok kişinin (özellikle medyanın) burunları ve kulakları tedavi olacak gibi. Şimdiye kadar farkına varamadığımız birçok pisliğin kokusunun ortaya çıkacağı anlaşılıyor. Dileğimiz pisliklerin kaynağının temizlenmesi.


**************************


Kaza yerinin etrafını önce polis kordonu sonra da büyük bir meraklı kalabalığı çevirmişti. Gazetesine, iyi bir kaza fotoğrafı yetiştirmek isteyen uyanık foto muhabiri çemberleri aşamayınca,


"Yol verin. Yol verin. Ben kaza kurbanının oğluyum" diye bağırmağa başladı. Kenara çekilip yol verdiler. Foto muhabiri yaklaştı.


Arabanın önünde bir eşek yatıyordu.


23 Temmuzda seçimlerin sonucunu iyi kestiremeyen dalkavukların da nesebi ortaya çıkacak…


****************************


Küçük Kayseriliye hocası sormuş :


- Altı kere altı?


- Otuz dokuz.


- Otur, sıfır.


Arkadaşı sorar :


- Bildiğin halde neden otuz dokuz dedin?


- Pazarlık edecektim, anlamadı...



Kayserili Sayın Abdullah Gül ve Başbakan Sayın R.T.Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi için pazarlık yapacağını muhalefete anlatamamıştı. Sayın Tayyip Erdoğan bir daha böyle bir yanlışlığa düşmemek için peşin peşin genel seçimden sonra yeni mecliste uzlaşma arayacağını söyleyerek pazarlık kapısını açık bıraktı. Ama galiba Sayın Abdullah Gül şansını kaybetti.


*****************************


Deli adamın biri bir gün balkondan aşağı olta sarkıtmış. Yoldan geçen biri adama sormuş:


-"Kaç balık tuttun?". Delinin adama cevabı:


-"Deli misin be adam burada balık ne arar?"


Ertuğrul Günay’ı listesine alan AKP lideri Erdoğan sol kesimden; İlhan Kesici ve Yaşar Okuyan’ı listesine alan CHP lideri Baykal ise sağ kesimden oy alamayacaklarını herhalde biliyordur. O halde neden böyle farklı gözükmeyi tercih ediyorlar acaba?


********************************



Köylü adamın biri iş icabı kasabaya inmiş. Dönerken karısına hediye olsun diye bir ayna satın almış. Eve geldiğinde de daha önce hiç ayna görmeyen karısına aynayı vermiş.


Karısı aynaya bakınca ağlaya ağlaya anasının yanına koşmuş. “Ana ana bak oğlunun yaptığına. Bunca yıldan sonra üzerime kuma getirmiş” diyerek aynayı anasına uzatmış.


Anası aynaya bakınca, "tü gözün kör olmasın damat bu karı hem yaşlı hem çirkin..”


Seçim bazı gerçekleri yansıtacak bir ayna olacak. Ancak bana öyle geliyor ki, seçimden sonra okuyacağımız seçim değerlendirmelerinde de yine herkes kendini tarif edecek.


Genel seçimin milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.







19.07.2007

Hiç yorum yok: