23 Şubat 2008 Cumartesi

Ödül

AKP yöneticileri Deniz Baykal'ı yılın politikacısı seçip ona ödül vermeyi düşündüler mi acaba? En son başörtüsüyle ilgili çıkan yasa karşısında tutum ve davranışları ile şimdi de başörtüsünü engellemek için Anayasa Mahkemesine müracaat edeceklerini söylemesinden sonra AKP'nin gönlünde ayrı bir taht kurar herhalde.

Bir zamanlar müslümanlarla gayri müslimlerin birlikte yaşadığı bir memlekette çirkin sesli bir müezzin varmış. Orada yaşayan müslümanlar onun orada ezan okumasını istemezken, o ille de çıkar ve o çirkin sesiyle ezan okumaya devam edermiş. Müslümanlar onun bu hareketinden dolayı onu sevmeyip dışlarken günün birinde adamın biri büyük hediye paketleriyle onu ziyaret etmek için arayınca, oradakiler ona hediyelerin nedenini sorunca hediyeyi getiren cevap verir.

Derki ben müslüman değilim benim güzel ve genç bir kızım var o müslümanlığa sempati duyuyordu ve neredeyse müslüman olmuştu. Fakat bir gün bu müezzinin ezan okuyuşunu duyunca bunun ne olduğunu kardeşine sordu. O da bu çağrının müslümanları ibadete davet olduğunu söyleyince ona inanmadı başkalarına sordu onlardan da aynı cevabı alınca müslüman olmaktan vazgeçti.

Bizim ona bütün yalvarmalarımıza rağmen müslümanlıktan vazgeçmeyen kızım bu müezzin sayesinde müslüman olmaktan kurtuldu. Oysa biz ondan ümidi kesmiştik ben ve annesi üzüntüden yataklara düşmüştük. Bizi bu durumdan kurtaran bu insana şükran duyup hediye vermeyelim de kime hediye verelim. Biz onun sayesinde huzur bulduk bu hediyeler ona az bile ömür boyu köle olsam azdır dedi.

Sayın Baykal sözleri ile inançlı insanları üzmüş adeta bu şekilde düşünenleri bizden gitsin AKP' ye veya başka partileri desteklesin demek istemiştir.

Böyle bir muhalefet lideri rakipleri tarafından ödüllendirilmez mi?...

Hiç yorum yok: