22 Ocak 2008 Salı

Benzerlik


Ülkemizde acayiplikler devam ediyor. Bu yaşadıklarımız 1400 yıl önceki Arabistan’ı hatırlatıyor. İşin garibi bunu yapanlar modernizmi savunuyor, batılılaşmayı kendilerine mefkure edindiklerini söyleyenler.


İslamiyetin doğuşunun ilk yıllarında o günkü Müslümanların ne eziyetler çektiğini biliyorsunuz. Onca zaman geçmesine rağmen günümüz Türkiye’si ile 14 asır önceki Arabistan arasındaki benzerliklerin varlığını üzülerek izliyoruz.

Bunlardan biri o günkü inanmayanlar ölülerini defnederken alkışlarla ve ıslıklara uğurlarmış, tıpkı bizdeki bazı kesimlerini günümüzde yaptığı gibi…


Bu benzerlik o kadar önemli değil, herkes cenazesini istediği gibi defnedebilir. Bizim asıl üzerinde durmak istediğimiz o günkü ilk Müslümanlarla günümüzdeki bazı Müslüman grupların yaşadıkları dramlardır.


O günlerde İslamiyeti arzuladıkları gibi yaşayamayanlar o denemin Habeşistan hükümdarı Necaşi’nin kendisi Müslüman olmamasına rağmen Müslümanlara din hürriyeti tanıması nedeniyle ülkelerini terk edip Habeşistan’a göç etmeleri ile günümüzde ülkelerinde inandığını yaşayamayan bazı önemli meslek sahipleri ile üniversite öğrenimi yapmak isteyen başörtülü öğrencilerin Avrupa’ya veya bazı yabancı ülkelere gitmek zorunda kalmaları ile arasında fark var mı dersiniz?


O zamanlarda da dinini yaşamak isteyenler ülke değiştirmek zorunda kalmışlardı. Bu günde yukarıda ifade ettiğimiz gruplar yapmak istedikleri faaliyetleri sürdürebilmek için başka ülkelere girmek zorundadırlar. Üstelik o zaman orada Müslümanların sayısı yok denecek kadar azdı. Bugün ise durum tam tersi, ayrıca o gün Arabistan da mutlakiyete dayalı bir yönetim şekli, ülkemizdeki rejimin adı ise demokrasi, o zaman orada çoğunluk azınlığa tahakküm ederken bu gün burada azınlığın çoğunluğa tahakkümü var.


Yeni Anayasa tartışmaları başlarken, günümüzde dindarlığın tehlikeli boyutlara ulaştığını söyleyenler ve bundan rahatsız olanlar gerçekten buna inanıyorlar mı? Bunlar hakikaten samimiler ise ülkenin geleceği adına endişe ediyorlarsa hep başörtülüleri sayacaklarına çıkıp bir baksınlar, modernizmin getirdiği plajlara, gazinolara ve diğer çeşitli eğlence mekanlarının sayısını on yıl öncekilerle mukayese etsinler. O zaman görecekler ki böyle bir tehlike yok, rahat olsunlar.

Hiç yorum yok: