6 Ocak 2008 Pazar

“Yavru Vatan” Kuşatması


İstanbul Üniversitesi Merkez Bina’nın çok yakınında bir Esnaf Hastanemiz vardı. Derse gidip gelirken sürekli önünden geçerdim. Şimdi yenilendi ve ihtiyaçlara daha çok cevap verir hale geldi. Ancak, bu tarihi Hastanemizin ismi “Business Esnaf Hospital” oldu. Hastanenin hemen yanında “Tauri Cafe” diye bir yer açıldı. Bu ismin ne anlama geldiğini merak ettim. Gerekli açıklamayı da özenle yerleştirmişler.



Roma İmparatoru Teodosius zamanında Beyazıt Meydanı’nın ismi “Form Tauri” Meydanıymış. Demek ki, Roma’yı yaşatabilmek için şimdilik bir kahveye, ileri de fırsat bulurlarsa Beyazıt Meydanı’na bu isim verilecek. Süleymaniye ve İMÇ yıkılıp turizme açılınca kimbilir daha ne yabancılaşma örnekleriyle karşılaşacağız. İsim değişikliği bu Hastanenin yenilenmesinde ve tekrar hizmete açılmasında maddi yardım yapanların bir tercihi olsa gerek. Öğrendiğimize göre, İTO’nun da katkıları olmuş. Böyle giderse Suriçi’nde tezgahlanan oyun daha net görülebilecek. Demek ki İstanbul; 2010 Avrupa Kültür Başkenti olurken bu değişim ve dönüştürmelere de uğrayacak.



* * *



AB Parlamentosunda Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bölücü ve ırkçı teröristlerin misafir edildiği ve konuşturulduğu görülüyor. İspanya’da terör örgütü ETA’ya siyasi, ekonomik ve sosyal yardım sağlayan 46 kişiye toplam 527 yıl hapis cezası veriliyor. Aralarında yayını yasaklanan bir gazetenin de yönetmeni var. Terör örgütü ile mücadelede İspanya’ya her türlü desteği verenler, Fransa topraklarında askeri harekât yapmasına göz yumanlar, söz konusu Türkiye olunca yön değiştiriyorlar. İspanya’da terör örgütünü desteklemeyen Avrupalılar bizdekine terör örgütü bile diyemiyorlar. Gerektiğinde terör örgütünü destekleyen siyasilerle ve belediye başkanlarıyla destek toplantıları düzenleyen adeta sömürge müfettişi gibi ortada dolaşanlara bizde ise, hoşgörüyle bakılıyor. Yabancı büyükelçiler iktidara direktif veriyor.




AB’deki sözde demokrat çevreler kendi insan hakları ihlallerini görmezlikten gelerek hep Türkiye’yi hedef alıyorlar. Bizdeki işbirlikçiler ise, Avrupa’daki insan hakları ihlallerini ağızlarına bile alamıyorlar.



Aslında hep terör örgütü isimlendiriliyor. Acaba gerçek terör Gabar’da, Kandil’de mi, yoksa, Ankara’nın göbeğinde mi? Asıl terör, milliği reddeden mahallilikle yetinen, milli kimlik ve milliyetini basit bir etnik grup gibi gören, bunu demokratikleşme zanneden ilkel kafadadır. Bunlar, terör örgütünden daha tehlikeli olan Türksüz, Atatürksüz, milliyetsiz ve milli kimliksiz Anayasa taslakları hazırlatanlardır.



Bir de sözde “yavru vatan” hikayeleri ortaya atılıyor. Kukla sözde bir Kürdistan kurdurmak isteyenler, Kerkük’ü buna bağlayarak petrolün kontrolünü sağlamak peşindedirler. Bunun yanında petrolün açık denizlere indirilebilmesi için Türkiye ve Yumurtalık Limanı kullanılmak isteniyor. Eski bir tuzak yine gündemdedir. Buna göre, bu kukla devlet Türkiye’ye eklenmelidir. Onlara göre, yavru vatanın gerçekleşebilmesi için Türkiye’nin federal bir ufalanmaya gitmesi ve bu kukla devletle konfederasyon kurdurulması planlanmaktadır. Bu sözde yavru vatan, İran ve Arap Dünyasına karşı Türkiye tarafından koruma altına alınabilecektir. Hem Türkiye’nin, hem İran ve Arapların aleyhine olan böyle bir gelişme Türkiye’yi Irak’ın toprak bütünlüğünü bozan, işgalci bir konuma sokacaktır. Aslında ABD’nin hedefi Türkiye’yi başta Ortadoğu olmak üzere, sorunların içine çekmek ve kuşatmaktır.



Bu tezgahı hazırlayanlar Irak’ın kuzeyi için sık sık “savaşmayın, ticaret yapın, yatırım yapın” telkinlerinde bulunuyorlar. Böyle bir süreçte Türkiye gibi stratejik bir müttefik için fedakârlık yapılmaz mı? PKK’nın ne önemi var? Zaten görevini yerine getirdi ve onun sırtından Kürtçülüğü kullananlar siyasallaştırıldı, palazlandırıldı. Artık PKK tasfiye edilebilir.



İran bölgede şimdilik dost; ama ABD ile uzlaştığı ve Batı yanlıları iktidara getirildiğinde veya nükleer bir bölge gücü olduğunda Türkiye’ye rakip de olabilir. Ancak bu ülkenin petrol satışlarında doları reddetmesi, bütçemiz dahil her yerde doların konuşulduğu, yabancı ülke vatandaşlarının bakan yapıldığı ülkemizde, bazılarına çok anlamlı bir derstir. Keşke biraz siyasi masalların etkisiyle iyimser olabilseydik.





19.12.2007

Hiç yorum yok: